Alkmaar, 20 maart 2017 –

uitnodiging wandeling

Op zaterdagochtend 8 april a.s. willen erfgoedstichting Adapt en de Schermer Molensstichting graag aan het publiek laten zien hoe bijzonder de Schermer is, en welk uniek erfgoed daar aanschouwd kan worden: molens, dijken, maar ook stolpen en Raadhuis Wittenburg.

Dat erfgoed verdient bescherming zonder het gebied economisch op slot te zetten: De Schermer geborgd.

Vertrek om 9.30 uur bij Alkmaarse Poort

De erfgoedorganisaties organiseren daarom samen een gratis excursie per bus door de droogmakerij uit 1635. We verzamelen om 9.15 uur bij restaurant-zalencomplex De Alkmaarse Poort, Omval 72 te Alkmaar. Om 9.30 uur vertrekt de bus.

Verschillende gezichtspunten

U krijgt onderweg verschillende opvattingen te horen waar het Schermer landschap het meeste mee gebaat zou zijn. Landschap Noord-Holland komt aan het woord, maar ook de voorzitter van LTO Noord afdeling Land van Leeghwater, de plaatselijke belangenorganisatie van agrarische ondernemers. Zij laat zien hoe landschapsbescherming al van oudsher verweven is met hun broodwinning.

Inclusief lunch

U krijgt rond het middaguur een lunch aangeboden bij de Museummolen aan de Noordervaart, dankzij Vlieg Makelaars, sponsor van erfgoedstichting Adapt.

 

 

 


 Beschrijving van de molens

beschrijving molens 2

Van Scimere naar Schermer

t schermer museum

Molenverhalen in de Schermer

verhalen